Menu
A+ A A-

„Olympic day 2018“ u organizaciji Edukacijskog fakulteta i Olimpijskog komiteta BiH

Jučer je na Edukacijskom fakultetu održan sastanak povodom sportske manifestacije  „Olympic day 2018“ koja će se održati 29. maja 2018. godine.

Pripremila: Emina Ahmetović

Organizatori ove manifestacije su Edukacijski  fakultet i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, uz tehničku podršku travničkih sportskih klubova. Manifestacija će biti održana portskim terenima kasarne Oružanih snaga BiH u Travniku. Učesnici ove manifestacije su djeca osnovnoškolskog uzrasta od 4. do 6. razreda s ciljem promocije olimpijskih sportova i zdravog načina življenja. Djeca će imati priliku da se okušaju u sljedećim sportskim disciplinama: nogomet, rukomet, košarka, odbojka, streljaštvo, atletika, streličarstvo, stoni tenis, judo i karate.

Na samome početku sastanka prisutnima se u ime Edukacijskog fakulteta obratila doc. dr. Amra Tuzović zahvalivši se svima na odzivu i na njihovom dolasku. U ime Olimpijskog komiteta BiH obratio se generalni sekretar mr. sc. Said Fazlagić koji je istakao da je ideja dovesti olimpijski duh u Travnik, te da je ovo sportski grad koji uistinu zaslužuje ovakvo nešto.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Općine Travnik, Ministarstva obrazovanja, Sportskog saveza SBK/KSB, direktori osnovnih škola općine Travnik, predstavnici klubova i predstavnici Centra za edukaciju mladih. Na sastanku je predstavljen cjelokupni plan provođenja ove aktivnosti.

 „Olympic day“ je mnogo više od sportskog događaja; to je dan kada su ljudi širom svijeta aktivni, kada uče o olimpijskim vrijednostima i upoznaju se sa novim sportovima. Nacionalni olimpijski komiteti organizuju sportske, kulturne i edukativne sadržaje širom svijeta, a Bosna i Hercegovina je dio svijeta koji obilježava i slavi Olympic day.