Menu
A+ A A-

Održana press konferencija povodom manifestacije OLYMPIC DAY

Olympic day je mnogo više od sportskog događaja, to je svjetski dan aktivnosti kada mladi naraštaji proslavljaju olimpijske vrijednosti – izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje, a ujedno i tri osnovna stuba Olimpijskog dana – kretanje, učenje i otkrivanje.

Piše: Lejla Rebihić

Olimpijski komitet BiH sada već tradicionalno organizuje manifestaciju obilježavanja Dana Olimpizma. Ove godine partner Olimpijskog komiteta BiH je Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, a grad Travnik domaćin ,,OLYMPIC DAY 2018“. Na press konferenciji održanoj jučer u VIP sali Edukacijskog fakulteta obratio se Said Fazlagić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH. U ime Edukacijskog fakulteta, kao partnera, obratila se doc. dr. Amra Tuzović koja se zahvalila Olimpijskom komitetu i generalnom sekretaru istakavši zadovoljstvo što je upravo Edukacijski fakultet izabran kao partner ovogodišnjeg Olympic daya. Nakon što je pozdravio prisutne i predstavnike medija, generalni sekretar Said Fazlagić, zahvalio se Edukacijskom fakultetu, kao partneru ovogodišnjeg Olimpic day, kao i ostalim partnerima koji su podržali ovaj, za društvo veoma značajan, događaj. Generalni sekretar, gosp. Said Fazlagić ističe da se očekuje preko 400 učesnika, djece iz nekoliko škola, uzrasta 4, 5. i 6. razreda. Učesnici će imati priliku da se okušaju u 9 olimpijskih sportova (atletika, nogomet, košarka, odbojka, rukomet, streljaštvo, karate, judo i stoni tenis). Važno je istaći da će ovom događaju prisustvovati i najpoznatija sportašica, Larisa Cerić, koja je trenutno prva u svijetu u judo kategoriji. Zatim alpski skijaši, Elvedina Muzaferija i Emir Lokmić, trostruka olimpijka iz Vancouvera, Tanja Karišik, Hamza Alić, dvostruki olimpijac i viceprvak Evrope. Naravno, tu su još i Emina Hadžiahmetović, naša najbolja stonoteniserka, i travničani Adnan Hadžić i Srđan Milićević. Pored sportista, ovaj događaj uveličat će, zajedno sa svojim timom, ambasadorica Bugarske koja je u posjeti Travniku. Nakon obilaska terena posjetit će Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku.

Nakon obilaska terena posjetit će Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku. Dvije su poruke bitne za ovaj dan, a to je da se djeca uključe u lokalne klubove kako bi ova zajednica ojačala, a u isto vrijeme da se pošalje poruku mira, poruka olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo, međusobni respekt i izvrsnost.